• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

52. ONLINE "Bir Antikacının Terekesinden" Obje Müzayedesi

Bu müzayedenin alıcı komisyonu KDV vergileri hariç %15'tir.

Lot: 26 » Usturlap

III. Selim Osmanlı Mühendishane Dönemi H.1222 (1807) Tarihli Bronz Usturlap

ÜZERİ TARİHLİ OSMANLI USTURLAP ÇOK NADİR ÇIKAR...

Sultan III. Selim zamanında Osmanlı Devleti'nde Mühendislik Mektebi (Mühendishane) döneminde imal edilmiş olan usturlap; ana gövde, beş disk, cetvel ve sabitleme aparatından oluşmaktadır. Astronomi ölçümlerinde kullanılmış tarihi bir ölçüm cihazı olan usturlap Güneş’in veya yıldızın konumundan yararlanarak zamanı belirtken bir alettir.  Astronomik hesaplamalar yapmak için kazıma tekniği ile yılın aylarını ifade eden astrolojik burç sembolleri, geometrik cetveller ve ibarelerle bezelidir.Gözlem yapmak ve zamanı belirlemek için başka aletlerin geliştirilmesiyle, İslam dünyasında yirminci yüzyıla kadar kullanılmaya devam etmiştir. Üzerinde Osmanlı tarihi 1222 (1807) yazılı olduğu için çok değerli olan bu usturlap, türünün nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir.

15,5x1,5 cm

Detaylar

Peyiniz: TL

Güncel Fiyat: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

Lot: 27 » Şecerename

Kozyatağı Rufai Tekkesi Şeyhi Ali Rıza Efendi'nin H.1314 Tarihli Rufai Şeyhlik İcazeti Şecerenamesi

ŞEYH ALİ RIZA EFENDİ KOZYATAĞI RUFAİ TEKKESİ'NİN KURUCUSU ŞEYH SÜLEYMAN ABDÜLHALİM EFENDİ'NİN OĞLU VE KOZYATAĞI RUFAİ TARİKATININ ÖNEMLİ ŞEYLERİNDENDİR...

ÇOK ÖNEMLİ BİR TASAVVUF TARİHİ BELGESİ...

1314 yılı Şeyh Seyyid Ali Riza Efendi'ye aittir ve mühim bir tasavvuf tarihi belgesidir. Şeyh Ali Riza Efendi Kozyatağı Rufai Tekkesi’nin önemli şeyhlerindendir, şeyh icazetleri Mevlevilik rifailik gibi görsel özellik sahibi tekkeler açısından büyük önem taşımaktadırlar. 

270x25 cm

Detaylar

Peyiniz: TL

Güncel Fiyat: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

Peyiniz: TL

Güncel Fiyat: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

önceki
Sayfaya Git: / 4
sonraki